ANDELSBOLIGFORENINGENS VEDTÆGTER
Læs foreningens vedtægter her: vedtægter
ANDELSBOLIGFORENINGENS HUSORDEN
(Vedtaget på ordinær generalforsamling 25.05.2016)
VASKEKÆLDER
Vaskekælderen er åben fra 8-22 alle dage.
Maskinerne bookes i kalenderen, som ligger på bordet i vaskekælderen.
Vaskekælderen må ikke benyttes uden for dette tidsrum.
Betalingssystemet er et stregsystem, hvor man sætter én streg hver gang man bruger én maskine. Streglisten hænger overfor maskinerne på væggen. Priserne er pt. 10 kr. pr. vask og 10 kr. pr. tørring. Pengene trækkes halvårligt via boligafgiften i juni og december.
AFFALD
Alm. køkkenaffald smides i containerne i affaldsskuret i gården. Pap, metal, glas og elektronik sorteres fra og smides i de særlige containere dertil.
Affald, ud over almindelig dagrenovation, skal straks bortskaffes af den enkelte andelshaver for egen regning. Kasserede genstande og lignende må ikke anbringes foran ejendommen, i opgangen og på bagtrappen, i kældre, på lofter eller i gård.
TRAPPER
Trappeopgangene er brandveje og skal holdes fri. Der må ikke henstilles genstande på for- eller bagtrapper.
STØJ
Foreningens ejendom er gammel og meget lydt. Derfor skal der altid tages hensyn til de øvrige beboere. Følgende regler er gældende for støj:
- Der må ikke spilles høj musik efter kl. 21.00 fra søndag til torsdag, og ikke efter kl. 24.00 fredag og lørdag.
- Der må ikke støvsuges eller bruges støjende værktøj mellem kl. 20.00 og 08.00. Lørdag og søndag morgen dog ikke før efter kl. 09.00.
- Ønsker man at holde fest, må dette kun ske fredag eller lørdag aften, og det skal være annonceret en uge i forvejen på opslagstavler i opgange og gerne også på foreningens facebookside. Festen skal dog slutte senest kl. 2.00, hvorefter der skal være ro.
CYKLER OG BARNEVOGNE
Ved henstilling af cykler og ladcykler skal der vises hensyn overfor de øvrige beboere og fodgængere. I cykelkælderen skal cyklen parkeres, så andre kan komme til deres cykler. Barnevogne parkeres i barnevognsrummet.
Cykler og barnevogne må under ingen omstændigheder stilles i portene, da disse er brandveje.
DYR
Det er forbudt at holde hund i ejendommen uden bestyrelsens skriftlige samtykke, hvilket samtykke skal meddeles til andelshavere, som ved foreningens stiftelse allerede havde hund.
SKADER
Andelshaver skal hurtigst muligt anmelde fejl og/eller skader i boligen og dennes installationer til bestyrelsen.
Konstateres der skadedyr eller skader på ejendommen, skal dette straks meddeles bestyrelsen.
ARBEJDSDAGE
I foreningen har vi to årlige arbejdsdage, som ligger første weekend i maj og første weekend i oktober.
Alle andelshavere betaler 100 kr. om måneden via huslejen til posten ‘pligtarbejde’ – man får pengene igen i december, hvis man deltager i arbejdsdagene.
LOFTRUM
Der hører ikke et fast loftsrum med til lejligheden, når man køber en andel i foreningen. Der er dog lige netop nok loftsrum til at alle kan få et, men disse er af varierende størrelse. Ønsker man som ny andelshaver et loftsrum, skal man kontakte bestyrelsen via mail. Alle andelshavere er berettiget et og kun et loftsrum.
Vær opmærksom på, at dørene til opgangene på loftet (for og bag) er branddøre, og de skal derfor altid være lukkede, når de ikke er i brug. Det er ikke tilladt at have nogen former for elektriske apparater tilsluttet på loftet.
OMBYGNING
Andelshavere er berettiget til at foretage forandringer i boligen. Inden ombygningen påbegyndes skal den anmeldes til bestyrelsen pr. mail. Nogle ombygninger kræver yderligere byggetilladelse fra Københavns kommune inden de påbegyndes. Dette indbefatter bl.a. ændring af bærende vægge, afløbsændringer, flytning af køkken til et andet rum, etablering af nyt wc-baderum og ved ændring af toilet til wc-baderum.
Under byggearbejdet gælder samme regler for bortskaffelse af byggeaffald som almindeligt affald, og andelshaver sørger selv for at rydde op i opgangen, hvis byggearbejdet har medført støv eller lignende.
RYGNING
Det er ikke tilladt at ryge på foreningens fælles indendørs arealer.
GÅRDEN
Gården er underlagt gårdlaugets regler.